Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Behang tips

Er zijn een aantal factoren die u als ouders zou moeten overwegen bij de toepassing van behang voor de slaapkamer van uw kind.

Hoe oud is uw kind? Het is belangrijk om het behang in de kinderkamer af te stemmen op de leeftijd van uw kind. Een jongen van 10 jaar wil geen schaapjes meer op zijn behang maar zal meer voorkeur hebben voor auto’s, dino’s of een stoer patroon. Houd rekening met de persoonlijke voorkeur van uw kind. Het ontwerp van het behang op de kinderkamer moet geschikt zijn voor de leeftijd en interesse van uw kind.

Is uw kind een jongen of een meisje? Bij het kiezen van het behang is met name de kleur belangrijk voor het kind. Traditioneel is de blauwe kleur favoriet voor jongens en de roze bij meisjes. Maar u kunt ook uw kind vragen naar zijn of haar favoriete kleur, zodat ze kunnen genieten van hun eigen kamer. Als uw kind zich comfortabel voelt bij de kleur van zijn of haar behang heeft dit een positieve werking op de ontwikkeling van uw kind. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat de basis kleur van het behang op meerdere plaatsen in de kinderkamer terugkomt. Op die manier creëer je samenhang en eenheid in de slaapkamer.

Dit zijn enkele tips waarmee u rekening kunt houden als u een behang gaat kiezen voor de kinderkamer. Het belangrijkste is een leuke sfeer te creëren op de kinderkamer waar uw kind zich fijn bij voelt. Met behang kunt u eenvoudig de kinderkamer laten meegroeien naar de leeftijd en interesses van uw kind.