Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Behang verwijderen in 5 stappen

Veel mensen kijken op tegen het verwijderen van behang op de kinderkamer. Het wordt vaak gezien als een rommelige, tijdrovende en vervelende klus. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is belangrijk dat u het verwijderen van het behang goed voorbereid en de goede gereedschappen bij de hand hebt. Hierdoor gaat het verwijderen van het behang op de kinderkamer sneller en eenvoudiger met als resultaat dat je eindigt met muren die glad en schoon zijn voor een nieuw behang of om te verven.

Met de tips in deze 5 stappen zult u het behang op de kinderkamer efficiënter en zonder schade aan uw muren verwijderen.

Stap 1: Creëer zoveel mogelijk ruimte

Stap 1: Creëer zoveel mogelijk ruimte

Bij het verwijderen van het behang is de kans groot dat alles nat en plakkerig gaat worden. Daarom is het verstandig om zorgvuldig te werk te gaan. Creëer zoveel mogelijk ruimte in de kinderkamer door indien mogelijk alle meubels uit de kinderkamer te halen. Zo niet, verplaats dan de meubels naar het midden van de kamer en bedek het met afdek plastic. Verwijder alle spullen van de muur. Plak de vloer en plinten af met tape en plastic om te voorkomen dat de lijm van het behang op het hout komt. Plaats een grote felle bouwlamp om het werkgebied op de muur goed te verlichten.

Stap 2: Verwijder de bovenste laag van het behang

Bij deze stap hoeft u nog geen water te gebruiken. Om de muur zo min mogelijk de beschadigen beginnen we met het verwijderen van de bovenste laag van het behang. Begin in een bovenhoek van de muur en snij de rand van het behang los met een plamuurmes. Probeer vanuit de hoek het behang langzaam in een hoek van 45 graden naar beneden van de muur te trekken. De onderlaag van het behang zal op veel plekken op de muur vast blijven zitten. Doordat de bovenlaag wordt verwijderd kan bij de volgende stap de onderlaag sneller en gemakkelijker los worden geweekt van de muur.

Stap 2: Verwijder de bovenste laag van het behang
Stap 3: Onderlaag verwijderen met heet water

Stap 3: Onderlaag verwijderen met heet water

Breng heet water met behulp van een spons aan op de achtergebleven onderlaag van het behang. Probeer niet te lang met een natte spons op een plek op de muur te werken. Gepleisterde muren kunnen veel warm water opnemen zonder problemen maar gipsplaat heeft een papieren oppervlak dat kan worden beschadigd door langdurig contact met water. Probeer niet langer dan 15 minuten een plek op de muur te bevochtigen. Wanneer de onderlaag van het behang verzacht en er gemakkelijk kan worden afgeschraapt, ben je klaar voor de volgende stap.

Stap 4: De muur schoon schrapen

Gebruik een metalen plamuurmes met afgeronde hoeken om de natte onderlaag van de muur te schrapen. Gebruik het plamuurmes niet te agressief om het behang te verwijderen want hierdoor kan het plamuurmes blijven haken in de gipsplaten waardoor de muur beschadigd. Het is belangrijk om al het behang van de muur te verwijderen. Plastic plamuurmessen of schrapers werken niet, deze zijn te dik om onder de onderlaag van het behang te krijgen. Wanneer u klaar bent met het verwijderen van het behang op de kinderkamer moet u de muur goed laten drogen.

Stap 4: De muur schoon schrapen
Stap 5: Afwerken en herstellen van de muur

Stap 5: Afwerken en herstellen van de muur

De volgende dag, als de muur goed droog is kunt u de grote groeven of gaten in de muur repareren met muurvuller. Zodra uw reparatie droog is schuur de muur helemaal glad en maak deze stofvrij. Als u van plan bent om nieuw behang te zetten gebruik dan een primer voor behang om de muur voor te behandelen om het verwijderen de volgende keer makkelijker te maken.

Neem goed de tijd voor deze klus. Het is aan te raden om voor het verwijderen van het behang op de kinderkamer een weekend vrij te plannen.

Kinderkamer behang